Megep Alanlari-Modülleri

Meslek Rehberi Meslekler Hakkında Bilgi Edininiz

Ayakkabı ve Seraciye Teknolojisi

 AYAKKABI VE SERACİYE TEKNOLOJİSİ Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanı altında yer alan Ayakkabı Modelistliği, Ayakkabı Üretimi, Saraciye Modelistliği ve Saraciye Üretimi dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

Ayakkabıcılık; deri, tekstil, metal ve plastik gibi birçok alanlarla ilişkilidir. Ayakkabıcılıkta; ayakkabı, bot, terlik vb. üretilirken saraciyede çeşitli türde çanta, cüzdan, kemer, avcılık ve spor malzemeleri, dosyalık, kalemlik, bloknot ve ajanda gibi büro malzemeleri de üretilmektedir. Ülkemizde bu alanda pek çok kişiye istihdam imkânı sağlanmaktadır. Sektör, bugün mevcut kapasitesi ile ülkemiz ihtiyacını tamamıyla karşılayabilecek ve ihracat yapabilecek düzeydedir.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

 Ayakkabı Modelistliği,  Ayakkabı Üretimi,  Saraciye Modelistliği,  Saraciye Üretimi dallarında eğitim verilmektedir

AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ

 

 

 

 

 

 

Eğitim ve Kariyer İmkânları

 

Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

 

Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanında çalışmak isteyenler, özel sektördeki ayakkabı ve saraciye üretim işletmelerinde çalışabilirler.

 

 

 

Dost Siteler: Bursa Rehberi Ulus Otomasyon Megepmodulleri Megep Modülleri

Sitemizin resmi MEGEP sitesi ile herhangi bir bağı yoktur.
Sitemiz üzerinde bulunan MEGEP dokumanları resmi siteden alınmıştır.
Dokümanların güncelliğinden sitemiz sorumlu değildir. Kullanıcıların paylaştığı dosya ve mesajların sorumlulukları kendilerine aittir. Herhangi bir lisans hakkınız olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz. ilgili dokuman veya yazı en kısa sürede kaldırılacaktır.