Megep Alanlari-Modülleri

Meslek Rehberi Meslekler Hakkında Bilgi Edininiz

Ulaştırma Hizmetleri Alanı Tanıtımı

Ulaştırma Hizmetleri Alanı Tanıtımı

 

Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.


Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır. Ulaştırma hizmetleri, lojistik faaliyetlerin özünü içermektedir. Lojistik, günümüzde tüm organizasyon ve kaynakları amaca ulaşmak için en uyumlu şekilde hareket ettirebilme yeteneği olarak iş dünyasının gündemine girmiştir.

 

Ulaştırma günümüzün popüler iş alanlarından birisi haline gelmiştir. Bu yönde eğitim veren okulların sayısı oldukça artmıştır. İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu bunların en önemlilerindendir.

 

Ulaştırma, her türlü ürün veya hizmetin; çeşitli iletim, taşıma, nakliye araçları yardımıyla üretildiği ilk noktadan ihtiyaç duyulan son noktaya kadar taşınması faaliyeti olarak tanımlanabilir.

 

Sayısal Yöntemler içinde yer alan ulaştırma problemleri de ulaştırma konusu altında incelenebilir. Ulaştırma modelleri doğrusal programlama özel bir durumudur. Çeşitli kaynaklardan belirli hedef noktalara kısıtlar altında en iyi taşıma maliyetini verecek olan atamayı bulmaya çalışır ulaştırma modeli. VAM, Vogel, atlama taşı, kuzey batı köşesi gibi yöntemlerin birlikte kullanılarak çözüm oluşturulmaya çalışıldığı ulaştırma modelleri ayrıca sezgisel yaklaşımlar ile de çözülebilir. Ulaştırma konusunda çok fazla sayıda Optimizasyon tekniği geliştirilmeye çalışılmaktadır.

 

Alanın Modülleri

Ulaştırma Hizmetleri Alanı Modülleri

 

Alanın Altında Yer Alan Dal
Lojistik dalında eğitim verilmektedir.

 

Eğitim ve Kariyer İmkânları
Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
Lojistik alanında çalışacak meslek elemanı, lojistik işletmeleri, fabrikalar, gümrük işletme, ithalat ve ihracat yapan firmalar, depolar, büyük mağazalar gibi iş piyasasının ihtiyacına göre istihdam edilmektedir. Geniş bir iş ve çalışma alanı vardır.

Dost Siteler: Bursa Rehberi Ulus Otomasyon Megepmodulleri Megep Modülleri

Sitemizin resmi MEGEP sitesi ile herhangi bir bağı yoktur.
Sitemiz üzerinde bulunan MEGEP dokumanları resmi siteden alınmıştır.
Dokümanların güncelliğinden sitemiz sorumlu değildir. Kullanıcıların paylaştığı dosya ve mesajların sorumlulukları kendilerine aittir. Herhangi bir lisans hakkınız olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz. ilgili dokuman veya yazı en kısa sürede kaldırılacaktır.